TAWARAN MENARIK UNTUK ANDA....

Terkini...Dunia Jakie Headline Animator

WOW !!! SEMUANYA UNTUK ANDA...

Monday, January 7, 2019

Piala Asia UAE 2019 : Filipina Tetap Membanggakan Asia Tenggara

Pasukan Filipina sudah pastinya akan tetap membanggakan rantau Asia Tenggara biar pun tewas 0-1 kepada pasuka Korea Selatan pada aksi pembukaan peringkat kumpulan.

Korea, pasukan ranking ke 4 Asia dan penuh dengan pengalaman bermain di peringkat lebih tinggi iaitu Piala Dunia, tetap bermandi peluh untuk menumpaskan Filipina, pasukan ranking 21 Asia dan pastinya lawan yang lebih rendah reputasinya dalam sukan bola sepak.

Mengapa Filipina membanggakan Asia Tenggara ?  Jawapannya mudah, ini penampilan kali pertama di Piala Asia dan  tewas dengan jaringan tipis kepada pasukan yang cukup berpengalaman dan mempunyai reputasi yang cukup gah di peringkat Asia dan juga dunia.

Sekalung tahniah buat  pengendali Filipima,Sven Goran Eriksson,  yang pastinya masih boleh tidur lena dan tidak akan menerima nasib  malang seperti  Milovan Rajevac yang 'ditendang' keluar awal oleh pasukan 'Harimau Biru'.


Asian Cup UAE 2019 : Iran Berpesta Gol

Iran menjadikan Yemen mangsa pertama amukannya menerusi kemenangan bergaya 5-0 pada aksi pembukaan edisi Piala Asia UAE 2019, sekali gus memberi amaran kepada pasukan lain bahawa kehadiran mereka sebagai pasukan paling atas ranking Asia pada masa ini sememangnya harus digeruni untuk edisi Piala Asia kali ini.Iran, kedudukan di ranking paling atas benua Asia dan ke 29 ranking FIFA, menepati ramalan untuk membaham dengan mudah Yemen, pasukan di kedudukan ranking  26 Asia (ranking 135 FIFA).
Senja@Bagan Lalang Memang Indah

Bagan Lalang  yang terletak di Sepang, Selangor, sememangnya menjanjikan rakaman imej visual yang cukup indah bagi 'pemburu imej panorama senja'.

Aku bukanlah 'pemburu imej panorama senja', tetapi sekadar suka-suka je rakam imej panorama senja bila datang di Bagan Lalang Sepang ni.

Aku kongsikan hasil rakaman imej visual senja daripada perspektif dan komposisi shot serta sudut bukan pro aku....hahahaha guna handphone je....Sebenarnya ada banyak lagi spot yang boleh dirakamkan panorama senja di Bagan Lalang ni....Datanglah berkunjung ke Bagan Lalang sekiranya ada kesempatan...Bagan Lalang ni dikenali juga dengan nama Goldcoast Sepang, cuba klik entri Goldcoast Sepang Menarik Ke?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...