TAWARAN MENARIK UNTUK ANDA....

Terkini...Dunia Jakie Headline Animator

WOW !!! SEMUANYA UNTUK ANDA...

Monday, March 7, 2011

Kenali Laksamana Cheng Ho - Bah. 3


TAMAN ZHENG HE


Tugu Zheng He (Laksamana Cheng Ho), berdiri megah di pintu masuk Taman Zheng He. Lokasi Taman Zheng He, di atas bukit Yueshan, bandar Kunyang, wilayah Yunnan, China.Muzium Zheng He menyimpan khazanah bersejarah tentang Laksamana Cheng Ho. Struktur Bangunan muzium ini dibina berdasarkan rekabnetuk kapal pelayaran Laksamana Cheng Ho.


Pintu gerbang di jalan menuju ke kediaman asal keluarga laksamana Cheng Ho.


Reka bentuk bangunan muzium Zheng He (Laksamana Cheng Ho)yang diinspirasikan daripada model kapal pelayaran Cheng Ho. pada kurun ke 15 masehi.Di rumah inilah Laksamana Cheng Ho dibesarkan oleh keluarganya. Berkunjung ke Taman Zheng He, pastikan lawatan anda di sini.Patung Zheng He dan sepupunya dibina di taman dalam kawasan rumah kediamannya, semasa zaman kanak-kanaknnya.


Patung Zheng He bersama datuknya, yang banyak memberi nasihat dan mengajarnya sehingga menjadi wira dunia yang tiada tandingannya sehingga pada hari ini.
Kunjungan di Taman Zheng He pastinya lebih bermakna sekiranya dapat bertemu dengan generasi ke 18 Zheng He (dari kiri ; saya la tu..., generasi ke 18 Zheng He, Daisy )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...